top of page
Skribentens bildMalin J

Vem startar en blogg 2024?

Aldrig har det funnits fler kommunikationsytor än vad det gör idag, men med tiden har jag allt mer börjat sakna det här formatet. Blogg. Hemsida. Skriva utan större tanke på mottagare, respons, teckenlängd och algoritm. Att skriva, för skrivandets skull. Att dokumentera, för dokumentationens skull. Den digitala dagboken som jag aldrig lyckats skapa på papper. Trots att jag alltid älskat att skriva, har den analoga pennan aldrig riktigt haffat mig i närheten på samma sätt som den digitala. Dagböckerna jag skrev i ungdomen är full av inledningar liknande: "Hej dagboken, nu var det längesen jag skrev...".

Likväl har jag alltid refererat till mig själv som en person som "tänker med pennan", och sedan jag som nyss fyllda 40 år blev varse om att jag ovetande levt med autism hela mitt liv, klarnade det hela. Att skrivandet är mitt bästa sätt att tänka är inte bara en utnött fras i mitt fall, utan det är då min hjärna och tankeprocess fungerar allra bäst.


Jag bor i Lappland, just i hörnet där mitt landskap möter Norr- och Västerbotten. Jag har en liten gård med hund, katt, höns och getter. Förutom lantlivet älskar jag böcker, text, fotografering och är väl något av en kulturtant i glesbygdskostym.



Namnet Malins dagar valde jag helt enkelt för att det kan innebära: vad som helst. Jag har startat åtskilliga kanaler i diverse plattformar genom åren, men precis som att jag aldrig lyckas med ett färgkoordinerat instagramflöde, är jag inte heller något vidare med att hålla mig till enbart ett ämne. Skrivande, böcker, natur och fotografering har följt mig genom livet, men utöver det har intressena varierat från ett år till ett annat. För nej, att vara autistisk innebär inte alltid att man har ett enda intresse, som slukar hela ens tillvaro. Att vara autistisk är ett spektrum som är svårt att greppa, för det är så otroligt brett och individuellt. Kanske är jag här för att nyansera bilden. För att öka kunskapen. Lyfta problematiken. Eller så blir det främst en blogg full av bilder på glada djur och just utlästa böcker.


Så svaret är att det är jag. Det är jag som startar en blogg, den första juli år 2024.




139 visningar3 kommentarer

3 Comments


gabriellas
Jul 02

Va kul 🤩 grattis. Ser fram emot att läsa.

Like

Maya Schulz
Maya Schulz
Jul 01

Grattis till bloggen, Malin! 😍 bra för att träna svenska :) 🐕🐈🐐🐐🐐

Like

Kristina Svensson
Kristina Svensson
Jul 01

Grattis till bloggen! Jag är också omodern och har en blogg som jag emellanåt skriver något på. Den har dock blivit mer av artikelarkiv samt research till böcker vilket förtar lite av berättarglädjen. Hoppas du ska hitta en trevlig balans.

Like
bottom of page